általánossuli.hu

2018 legszebb góljáért járó Puskás-díjat Mohamed Szalah kapta

2018. december 4.

Az Aranylabdát Modric, a Puskás-díjat Szalah nyerte

Luka Modric, a Real Madrid horvát labdarúgója nyerte el 2018-ban a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

fotó: EPA/YOAN VALAT

A 33 éves Modric pályafutása során először érdemelte ki az elismerést, ráadásul ő az első horvát labdarúgó, aki megkapta a díjat.

A középpályás az előző szezonban klubjával sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, emellett nyáron az oroszországi világbajnokságon egészen a döntőig menetelt hazája válogatottjával. Idén az UEFA és a FIFA is őt választotta a legjobbnak, így triplázni tudott.

Forrás: m4sport.hu

Magyar játékos egy jó ideje közelébe se kerül az Aranylabdának, azonban ez nem volt mindig így: Puskás Ferenc volt 2., 4. 5, Kubala László 5., Albert Flórián 5. és első! Bővebben itt olvashatsz a magyarok aranylabdás szerepléseiről: altalanossuli.hu/50-eves-az-aranylabda-albert-kiallitas-a-balnaban

Puskás Ferenc-díj (2018.)

Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi klasszisa kapta meg a Puskás-díjat 2018-ban. Szalah az Evertonnak lőtt góljával zsebelte be a díjat

A Puskás Ferenc-díjat (angol nevén FIFA Puskás Award) 2009-ben alapította a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás Ferenc emlékére. A díjat minden évben a legszebb gólt szerző játékos kapja.

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.

Írj nekünk!    Kövess minket!

    altalanossuli.hu instagram