általánossuli.hu

BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés – Kiállítás és játék – Vajdahunyadvár

A tengerifű kusza zöldjében fürge apróhalak cikáznak, a szúrós őrtornyok rejtekéből szeszélyes kardhalak kémlelik az óceáni tájat. Fátyolos fény dereng, bálnák énekét hozza az éjszínű víz, a cirkáló súlyos horgonya tompa morajlással földet ér.

Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Merülj alá a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázz, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló új kiállításon egy képzeletbeli tengermélyi utazás, egy titkos küldetés részese lehetsz. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolsz be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságodat és ügyességedet.

Az óceánokon átívelő kaland során leleplezheted a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja veled, és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméd és az érzékeid. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükséged lesz! Ám ha minden titkát kifürkészed, a jutalom sem marad el!

A Bűvös Óceánt járva kiderül, képes vagy-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni búvárhajódat, elég bátor vagy-e ahhoz, hogy kiszabadítsd az alvó ceteket az álomcsapdából, elég okos-e, hogy megfejts egy talányos buborékrajzot, és elég ügyes-e, hogy elboldogulj egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok rejtélyes, parányi lakójával. Ha szerencsés vagy, találkozhatsz a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is.

Belépéskor szöveges játékfüzetet kapsz, mellyel lépésről lépésre kerülhetsz egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal vár!

A BŰVÖS ÓCEÁN című kiállítás és játék 2017. március 18-tól április 30-ig látogatható. Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR, Mezőgazdasági Múzeum

Nyitvatartás: H zárva, K-V 10–17 óráig (április 14-én, 16-án és 17-én, nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn nyitva!!!)
Korosztályi ajánlás: 4–99
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Belépőjegyárak:

  • felnőtt 1650 Ft,
  • gyermek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus 1450 Ft,
  • csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 990 Ft,
  • családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

További infó, részletek:

 

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.