általánossuli.hu

perspektivaajovoertalapitvany.hu

Hangszert a kézbe! – országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat

A Hangszert a kézbe programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres időközönként más-más városban irányítja rá a fiatal korosztály figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehetőségeire.

Milyen programokkal vár a programsorozat?

Interaktív hangszerkiállítás elismert szakemberek közreműködésével, kézbe vehető és kipróbálható eszközökkel népzenei, klasszikus zenei, gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes és elektronikus zenei témákban, valamint mini stúdiók 350 négyzetméteren.
Rendhagyó énekórák, melyek bemutatják a különböző zenei műfajokban használt hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét, egyben betekintést engednek a zenész élettér és életmód nagyszerűségébe.
Fiatal tehetségek és profi hangszeres demonstrátorok minikoncertjei, melyek elmélyítik a zenei emlékeket és meggyőzően bemutatják a hangszerrel élés perspektíváit.
Kísérőrendezvények, mini konferenciák, játékok a kiállításhoz kapcsolódóan. Könnyűzenei szakmai szervezetek, médiumok és zeneiskolák bemutatkozása. Szó lesz többek között a tudatos zenefogyasztásról, a jogdíjakról és a pályázati lehetőségekről.

További infó: facebook.com/hangszertakezbe

A Hangszert a kézbe roadshow következő helyszínei

  • Balassagyarmat, 2018. január 16-20.
  • Kaposvár, 2018. február 6-10.
  • Székesfehérvár, 2018. február 13-17.
  • Debrecen, 2018. március 20-24. (Hangszert a kézbe Extra)
  • Szekszárd, 2018. április 24-28.

Az eseményekrl bővebben: facebook.com/pg/hangszertakezbe/events

 

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.