általánossuli.hu

Mit csináljak a téli szünetben?

A téli szünet lehet hosszú, lehet rövid, lehet unalmas, de lehet érdekes és élményekben gazdag is. Adunk néhány tanácsot, amely segíthet, hogy vidám és kellemes legyen a téli szüneted!

Játssz!

Végre van idő játszani. A játék remek kikapcsolódás. Figyelj oda, hogy tarts szünetet a játékban is, csinálj mást is, hogy érdekesebb és változatosabb legyen a téli szüneted.

Közös programok a családdal, barátokkal!

Tartsatok társasjáték-maratont! Mindenki hozza a kedvencét, és játsszatok egy partit mindegyikkel. A végén abszolút győztest is lehet hirdetni.
Piknikezzetek a nappaliban! Terítsetek le egy plédet, vegyetek elő papírpoharakat és papírtányérokat, készítsetek szendvicseket és kezdődhet is a móka.
Indítsatok házi fotóversenyt! Találjatok ki egy témát, amelyben alkotni kell, pl.: a legjobb dolog a télben, kedvenc tárgyam, …
Idézzétek fel a nyarat a nyári fotóinkkal, és sztorizgassatok! Válassza ki mindenki a kedvenc nyári fotóját, és mesélje el, miért éppen az az.
Rajzoljatok, színezzünk együtt!
Készítsetek pattogatott kukoricát, és nézzetek meg egy jó filmet!

Olvass!

Olvass egy kicsit! Olvass olyan könyvet, cikket, ami téged érdekel!

Pihenj!

Hagyj magadnak elég időt a pihenésre is! Aludd ki magad!

Mozogj!

A téli szünetben is érdemes mozogni. Ha tudtok, menjetek kirándulni, sétálni, szánkózni, korizni. Menjetek el karácsonyi vásárba vagy utazzatok a fényvillamossal!

Tedd rendbe a környezetedet!

A rendrakást sokan nem szeretik, pedig néhány perc alatt el tudod tenni az iskolai dolgaidat, rendet tudsz csinálni az asztalodon, az ágyadat be tudod ágyazni… Ha ezekkel kész vagy, több helyed lesz a játékra, kényelmesebben fogod magad érezni, és ráadásul büszke is leszel magadra!

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le híreinkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.