általánossuli.hu

2018. október végéig fizethetünk a régi 1000 forintos bankjegyekkel

Már csak pár napig, 2018. október 31-ig fizethetünk a készpénzes vásárlásaink során a régi – 2017 előtt kibocsátott – 1000 forintos bankjegyekkel, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja a forgalomból azokat.

A régi 1000 forintos bankjegy

Mindez azt jelenti, hogy 2018. november 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, ugyanis ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi, bevont címleteket.

Az új 1000 forintos bankjegy képe

Fontos tudni, hogy a bevonási határnapig, azaz 2018. október 31-ig még be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– törvényes fizetőeszközre.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el (https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme).

Forrás:

http://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018-evi-sajtokozlemenyek/mar-csak-egy-honapig-fizethetunk-a-regi-1000-forintos-bankjegyekkel

https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2018-evi-sajtokozlemenyek/holnaptol-uj-ezer-forintos-bankjegyekkel-fizetunk

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.