általánossuli.hu

Oscar-díjat kapott a Mindenki című magyar rövidfilm

2017. március

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat a 89. Oscar-gálán. A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.

Deák Kristóf a díjat átvéve köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. “Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk” – fogalmazott.

A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának tagjai, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői az iskolában 2017. február 27-én, az Oscar-gála éjszakáján.
MTI Fotó: Kallos Bea

Az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm rendezője, Deák Kristóf és Udvardy Anna producer az alkotás egyik helyszínén, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2017. március 8-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

Molnár Mónika, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának vezetője (k) és a kórus tagjai a Cinema City Arénában, ahol a kórus a közönséggel együtt énekelte Balázs Árpád, a filmben is elhangzó Bodzavirág című dalát 2017. március 2-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

További infó: hu.wikipedia.org/wiki/Mindenki_(film)

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.