általánossuli.hu

Egy álom válhat valósággá: a Barça Academy Hungary ösztöndíjprogramot hirdet hátrányos helyzetű gyermekek részére

A Barça Academy Hungary felelősségteljes intézményként gondol azokra a gyermekekre, akiknek a családi körülményei nehezen, vagy egyáltalán nem teszik lehetővé, hogy a legmagasabb, világszintű FC Barcelona módszertan szerint képzési programban részt vegyenek.

A Barça Academy most induló ösztöndíjprogramjával lehetőséget kínál hátrányos helyzetben élő, de kiemelkedően tehetséges 4−19 éves gyermekeknek, hogy az FC Barcelona képzési metodikája alapján tanulhassák a labdarúgást Budapesten.

Jelentkezni az Akadémia honlapján keresztül a jelentkezési űrlap kitöltésével és a kötelező csatolmány beküldésével lehetséges. A korosztályos felvételi várható időpontja: 2019. július 2. és július 25. között lesz Budapesten. A jelentkezéshez nincs szükség korábbi futballtapasztalatra. A felvételi során szakmai vezetők képet kívánnak kapni a jelentkező jelenlegi edzettségéről és hozzáállásáról. Figyelni fogják a fiatal labdaügyességét, koordinációs képességeit, sebességét, dinamizmusát, játékkészségét, valamint azt, hogy milyen gyorsan képes döntést hozni egy váratlan helyzetben.

Az akadémiára a korosztályonként három legjobb eredményt elérő, felvételt nyerő gyermeket ingyenes képzésben részesítik minimum egy éven át. Amennyiben tehetsége, szorgalma, teljesítménye alapján nem merül fel a növendékkel kapcsolatban probléma, úgy a státusza további egy évre meghosszabbodik. A felvételi eljáráson sikeresen teljesítő gyerekek az FC Barcelona regisztrált játékosai lesznek, nevüket és születési dátumukat a spanyol klub hivatalosan bejelenti a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

A támogatási programra a jelentkezés 2019. június 15-től indult és július 20-ig tart.

BARÇA ACADEMY HUNGARY

A Barça Academy Hungary megálmodóinak célja volt egy hazai, nemzetközi színvonalú labdarúgó utánpótlásklub életre hívása, amely a világszínvonalú labdarúgás egyik élcsapatának együttműködésével, a spanyol FC Barcelonával valósulhatott meg. A budapesti akadémiát az FC Barcelonától érkező szakmai igazgató irányítja, mellette pedig kizárólag olyan edzők dolgozhatnak a két fővárosi központban, akik elsajátították a katalán utánpótlás-nevelés edzésmódszereit, és vállalják, hogy csakis ezek mentén végzik munkájukat hazánkban is.

Az FC Barcelona akadémiája Budapesten is a „több mint egy klub”-elv szerint működik: nem pusztán technikát oktatnak a gyerekeknek, sportszerű játékra is nevelik őket. A program során a növendékek megismerik, milyen az integráló, toleráns sport, amely az egymás iránti tiszteletre, szolidaritásra és barátságra nevel a pályán és a pályán kívül egyaránt. A program tükrözi az FC Barcelona értékeit és sportfilozófiáját, mely kulcsfontosságú egy olyan új generációs játékosállomány felépítésénél, amelyet célul tűztek ki a klub vezetői.

Honlap, további infó: fcbacademy.hu

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.

Írj nekünk!    Kövess minket!

    altalanossuli.hu instagram