általánossuli.hu

Google Föld, a virtuális földgömb rengeteg extrával

A Google megkísérli a Föld teljes feltérképezését, hogy gyönyörű rálátást nyújtson számunkra a bolygónkra és annak összes ici-pici részletére.

A Google Föld (angolul: Google Earth) egy 3D-s bemutató a földgömbről, amelyet több millió fénykép tesz lehetővé. A Föld körül keringő műholdak folyamatosan új képeket készítenek a területekről, amelyeket hozzáadnak a megjelenítő adatbázishoz. Ennek eredményeként szinte bármilyen helyre ránagyíthatnak a világon. A nagyítás révén elég közel kerülhetünk ahhoz, hogy akár a virágokat is láthassuk a saját kertünkben, míg a kicsinyítés segítségével a Föld teljes gömbjét is megnézhetik. Sőt!

A Google Föld szolgáltatásait folyamatosan fejlesztik és bővítik, így az már sokkal többet kínál egy globális felfedezésnél. 

A Google Föld elérhető webböngészőből (ideálisan Google Chrome-ból):

Telepíthetjük PC-re vagy mobileszközre:

Az alábbi linkre kattintva a Holdon találhatjuk magunkat, de barangolhatunk a többi közeli bolygók között is. (Az alábbi, *-gal jelölt linkek csak PC-n működnek, mobilon nem. )

Google Térkép: Űr
Kicsit körbe is nézhetünk az űrben

Ha telepítjük a számítógépünkre a Google Föld programot, akkor a repülőgép-szimulátor segítségével akár körbe is repülhetjük a világot.

Két repülőgép közül választhatunk.

Érdemes virtuális kirándulásokat tenni a Google Földdel, hiszen rendkívüli és egyedi élményt kínál számunkra.

További tippek és trükkök ezen a linken érhető el.

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.

Írj nekünk!    Kövess minket!

    altalanossuli.hu instagram