általánossuli.hu

HUNGEXPO

2020. november 16.

BNV, Hungexpo, Kőbányai Vásárváros

A fenti három kifejezés – ma már – egymás szinonimái is lehetnének, azonban történeti visszatekintéskor láthatjuk, hogy három jelentősen eltérő dolgot takarnak.

A Budapesti Nemzetközi Vásárt (BNV) 77 éven keresztül a Városligetben rendezték meg, az 1896. évi millenniumi kiállítástól kezdődően. 1974-től a Kőbányai Vásárváros területére költözött a BNV, mivel a kiállítás egyre növekvő területi igényét a Városliget nem tudta biztosítani.
1967-től a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda (mai neve: Hungexpo Zrt.) szervezi ezeket a vásárokat.

Az új vásárváros

1941-ben készült az alábbi kép, amelynek helyszíne az Albertirsai út, a mai Hungexpo főbejárata.

80 évvel később, pedig a legmodernebb rendezvényközpont várja itt a látogatókat.

A tervező cég képein látható az új fogadóépület, valamint a megújuló rendezvényközpont(ok) is. Az alábbi videó pedig élettel tölti meg a terveket.

Továbbá látványos virtuális túrát is tehetnünk a megújuló vásárvárosban, ahol magunk fedezhetjük fel az újdonságokat. A Kőbányai Vásárváros megújulása, a munkálatok befejezése 2021 közepére várható.

Szakmázz!

A Hungexpo rendszeres szakkiállításai szinte lefedik az élet minden területét, úgymint mezőgazdaság, oktatás, utazás, építőipar, technológia, egészségügy, autók és szépségápolás. Ezek közül a legérdekesebb az évenként megrendezett SzakMÁzz! kiállítás, ahol a 7. és 8. osztályos diákok ismerkedhetnek meg több, mint 100 szakmával, és gyűjthetnek értékes infókat a továbbtanulásukhoz. Íme egy kis összefoglaló videó a 2019-es kiállításról.


A Kőbánya értékei projekt szervezője és tulajdonosa az általánossuli.hu szerkesztője, a Perspektíva a Jövőért Közhasznú Alapítvány.
A projekt a MOL Helyi Érték Program támogatásával valósult meg.

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.

Írj nekünk!    Kövess minket!

    altalanossuli.hu instagram