általánossuli.hu

SzeptEmber Feszt

2020. november 24.

2000-ben indult útjára a SzepEmber Feszt, melynek akkor két fő eleme a pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt. Az évek alatt a gasztronómiai programok továbbfejlődése mellett egyre jelentősebbek lettek a kulturális események is. 2009-től a kőbányai Népliget ad otthont a 3 napos, ingyenes fesztiválnak.

A SzeptEmber Feszt idejére a Népliget emberekkel, élettel telik meg. Nehéz elképzelni, de valami ehhez hasonló lehetett itt a Népligetben száz évvel ezelőtt, amikor a Mutatványosok tere állandó szórakoztató központ volt.

Az utóbbi években – alapvetően anyagi okok miatt – a szervezőknek le kellett mondaniuk a fesztivált.

Hatalmas programkínálat

Képtelenség lenne leírni, hogy milyen széles körű gasztronómiai, kulturális és szórakoztató programokkal várja a fesztivál a látogatóit, így ehelyett megosztjuk az egyik műsörfüzetet, mely természetesen “csak” a legfőbb programokat tartalmazta.

Teljes kikapcsolódás

A SzeptEmber Feszt fesztivál a legkisebbektől az idősebbekig teljes körű kikapcsolódást és szórakozási lehetőséget kínál az egész családnak, társaságoknak, zenekedvelőknek. A szavak helyett beszéljenek a fesztivál fényképei…

A képek forrása: szeptemberfeszt.com

Az emberek imádják ezt a fesztivált

Történt egyszer, hogy csütörtök délután, amikor már javában zajlottak az előkészületek, akkor a Népligetben sétált egy 6 tagú család, gyerekek, szülők, nagyszülők, akik rácsodálkoztak arra, hogy mi ez a nagy nyüzsgés-forgás. Az egyik rendező elmondta, hogy itt a hétvégén, péntek délutántól vasárnap estig hatalmas fesztivál lesz, és mondta nekik, hogy jöjjenek majd el és adott nekik egy programfüzetet. A család csak egy hétre jött az Egyesült Államokból Magyarországra, de közölték, hogy talán pénteken kinéznek ide, aztán mennek tovább, sok helyre el szeretnének menni az egy hét alatt… Vasárnap este a rendező találkozik az amerikai családdal, és kérdi, hogyhogy itt vannak, azt mondták, hogy maximum pénteken jönnek ki a fesztiválra. Erre azt mondták, hogy annyira megfogta őket ez a fesztivál, olyan baromi jól érzik magukat, annyira elvarázsolta őket a itteni gasztronómia (pörköltek, grillterasz, vajdasági harcsa, stb.), hogy az alváson kívül az egész hétvégét itt töltötték, és életük egyik legjobb programja volt ez.


A Kőbánya értékei projekt szervezője és tulajdonosa az általánossuli.hu szerkesztője, a Perspektíva a Jövőért Közhasznú Alapítvány.
A projekt a MOL Helyi Érték Program támogatásával valósult meg.

Cikk megosztása

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél-feliratkozás

Ne maradj le cikkenkről, pályázatainkról, programjainkról!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.

Írj nekünk!







    Kövess minket!

    altalanossuli.hu instagram